Сьогодні воно зуміло поєднати в собі унікальні для нашої країни історію створення Київської Русі і формування запорізького козацтва з величезним індустріальним потенціалом. Місто металургів унікальне в своєму роді.

3 причини бігти на 2nd Zaporizhstal Half Marathon

Обов'язково варто відвідати музей Козацтва та Національний заповідник "Хортиця" на території однойменного острова, про який ходять легенди і де було зроблено безліч археологічних відкриттів. Цього року 2nd Zaporizhstal Half Marathon за традицією пройде в осінній вікенд, і кожен учасник, який вирішить приїхати заздалегідь, зможе пройнятися життям міста і побачити найцікавіші туристичні місця. Не забудьте прогулятися надзвичайними парками, бульварами, побачити безліч пам'ятників і зазирнути в музеї. Також не можна пропустити відвідування Дніпровської гідроелектростанції, яка працює з 1932 року і до цього дня заворожує своїми масштабами. І якщо ви все ж таки наважитесь приїхати в Запоріжжя на повний вікенд, ви обов'язково закохаєтесь в це прекрасне місто козацької сили, духу металургів і зможете поборотися за призові місця на п'єдесталі змагань.

Кожен спортсмен зможе побачити правий і лівий берег, центр міста, острів Хортиця і Дніпро ГЕС, з якої відкривається неповторний краєвид на Дніпро. Маршрут 2nd Zaporizhstal Half Marathon побудований з урахуванням максимального охоплення найцікавіших і найнезвичайніших місць столиці козацтва. Також варто відзначити, що цього року 2nd Zaporizhstal Half Marathon отримав найвищу оцінку — 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації за рівнем сертифікації та оцінювання.

Варто відзначити важливий момент, що забіг проходить в холодний осінній період, тому стартовий пакет учасника буде значно відрізнятися від літнього варіанту. Для комфортного подолання півмарафонської дистанції організатори обладнають необхідні медичні пункти, туалети, точки гідратації на кожному 5-му км забігу, а також пункти харчування на 15, 18 км і фініші. В "зимовий" пакет учасника додатково входить накидка від дощу, на фініші спортсменів чекатимуть пункти обігріву з гарячим чаєм і термонакидки, які допоможуть захистити організм від переохолодження.

Також організаторами передбачені лімітовані безкоштовні реєстрації для учасників і спеціальні пропозиції для пенсіонерів, членів громадських організацій, учасників бойових дій та ін. Під час проведення забігу на усіх учасників чекає маса захопливих активностей: облаштовані музичні та фан-точки для груп підтримки, відкриті безкоштовні тренування для усіх охочих, спеціальні пропозиції від партнерів і цікаві лекції.

На медалях півмарафонської дистанції зображений головний символ міста, а естафетні медалі виконані у вигляді сходинок, які символізують командне досягнення мети на шляху до фінішу. Ще однією особливістю 2nd Zaporizhstal Half Marathon є оновлений дизайн медалей, які отримають фінішери основних дистанцій.

У ньому візьмуть участь понад 1800 бігунів з усієї України та інших країн. Даний забіг стане одним з наймасовіших напівмарафонів нашої країни. Цього року організатори замінили дистанцію 10 км на естафету 1х10 + 1х11 He For She Half Marathon Relay для скорочення часу перекриття міста і відновлення руху автотранспорту. 2nd Zaporizhstal Half Marathon — грандіозна спортивна подія не тільки для Запоріжжя, а й для всієї України, оскільки є частиною Run Ukraine Running League і проходить нарівні з іншими забігами Ліги. Він буде розділений між п'ятьма першими фінішерами серед чоловіків і жінок в абсолютній першості, а також грошові призи отримають учасники, які займуть перші три місця в семи вікових категоріях. Фінальний забіг відрізняється ще й тим, що завдяки спонсорам призовий фонд збільшився на 25% і становить 65 000 грн.

Будемо раді бачити на старті спортсменів з усього світу і сподіваємося на жорстку, але чесну боротьбу! 2nd Zaporizhstal Half Marathon — цікавий спортивний захід для всієї нашої країни. А усім жителям і гостям міста дякуємо за теплу підтримку наших спортсменів.

0