В п’ятницю 11 вересня глядачі побачать перші 4 серії — початок історії, в якій розкажуть, що таке агентство ОСА, чим воно займається і як створювалось. 11 вересня о 19:00 в ефірі телеканалу СТБ стартує багатосерійний детективний проект "Слід", виробництва SPACE Production. А з 14 вересня "Слід" зайде в щоденні розслідування і буде виходити у будні (понеділок-четвер) о 15:30 та 16:30.

Кожна серія — нова заплутана справа. "Слід" — українська адаптація відомого формату компанії TeleAlliance Israel. Одну з головних ролей, капітана поліції, спеціаліста зі зброї, балістики та трасології, старшого оперуповноваженого, слідчого-оперативника Катерину Червону, зіграла акторка, зірка серіалу "Спіймати Кайдаша" Антоніна Хижняк.

Детективний серіал "Слід": Антоніна Хижняк розповіла про нову роль

Оскільки багато хто пов’язує це з серіалом "Спіймати Кайдаша", який також виходив на СТБ. Одразу хочу розвінчати міфи, як я потрапила в "Слід". Ніхто не знав, як серіал зайде і що буде такий ажіотаж. Проходила я кастинг в жовтні чи листопаді, ще за півроку до прем’єри "Кайдашів". Дуже довго йшов кастинг, це правда. На проби я приїздила 3-4 рази. І врешті решт затвердили.

Детективний серіал "Слід": Антоніна Хижняк розповіла про нову роль

Іноді вона занадто чесна, не боїться сказати те, що думає. Не знаю, чи полюблять, оскільки таку людину як капітан Катерина Червона тяжко любити. Обожнює загадки. Вона справжній борець за справедливість. І це нас об’єднує. Для неї робота на першому місці. Але я все-таки його завела і проїхала на ньому. Я готова літати, падати, бігати, везти позашляховик, за 10 хвилин навчитися їздити на радянському мотоциклі, який заводиться через раз. Вона зібрана, розумна, любить складні завдання та працювати в команді. Так що у нас багато чого спільного.

Та найважче — ненормований графік. Моя героїня експерт-баліст, оперативниця. Зараз я намагаюся підтримувати фізичну форму. Тяжко поєднувати це зі своїм звичайним життям. Ти лягаєш, встаєш і харчуєшся в різний час. Але це майже не вдається, оскільки неможливо побудувати режим. Так що знову мене кидає в кадрі — то +3 кг, то -4 кг (сміється).

Термінологія, технології, все що ми робимо не викликає труднощів. Але не скажу в зйомках для мене є щось складне.

Після карантину змінилися певні характеристики в персонажах. Натура! До цього у мене майже всі зйомки були в павільйоні. І я вийшла на натуру. Я просто відриваюся на повну на натурі! І мені це дуже подобається: погоні, стрілянина, бої.

Треба було швидко бігти і зупинитись в певному місці. Так, і трапилось це прямо в кадрі на зйомках. Цей хруст не забуду до кінця життя. Перший дубль записали, а на другому дублі нога підвернулась (потрапила в ямку в траві) і я всією вагою впала на свій же гомілкостоп. Ми після цього ще записали крупний план, де в мене адреналін з очей лився, і вже потім мене відвезли в травмпункт. Але все ще сподівалась, що це тріщина чи сильний вивих. Наклали гіпс. Там рентген показав гвинтоподібний перелом зі зміщенням. І десь через 12 годин я знову була в кадрі.

Десь за два тижні, як виявилось, все ж таки потрібна операція — встановлення титанової пластини. На цьому врешті решт ситуація не закінчилась, бо я продовжила обстеження. Але я зібралась з духом, і прийняла той факт, що це найкращий і найшвидший спосіб стати на ноги. Звичайно, ця новина мене шокувала.

0