Сучасні технології надають багато можливостей для розвитку і комфортного життя в умовах самоізоляції — онлайн-курси, тренування, соціальні мережі та ігри. Карантин в Україні продовжили до 11 травня, тому вдома залишатися доведеться ще довго. Тому дуже важливо, щоб батьки звернули увагу на це питання і знали, як реагувати, якщо неприємна ситуація вже сталася. Проте Інтернет може також становити небезпеку, особливо для дітей і підлітків.

Так, у лютому найбільший український оператор телекомунікацій Київстар спільно з Міністерством цифрової трансформації та Офісом уповноваженого Президента України з прав дитини запустили інформаційну кампанію #Не_ведись та освітній портал stop-sexting.in.ua Над темою та відповідними заходами вже активно працюють.

#Не_ведись: правила безпечного користування Інтернетом для вашої дитини

Сьогодні смартфони міцно увійшли в життя підлітків, сформувавши так звану "ілюзію спальні". Дитинство і юність — це час експериментів і пізнання себе і світу.

#Не_ведись: правила безпечного користування Інтернетом для вашої дитини

Секстинг — це надсилання інтимних фото або відео із використанням сучасних засобів зв’язку. Ще однією загрозою в Інтернеті для дітей, окрім кібербулінгу, є секстинг.

Іноді наслідки продовжують переслідувати і в дорослому житті, коли при прийомі на роботу або до вищого навчального закладу, фотографії інтимного характеру трапляються на очі приймальної комісії або роботодавця. На жаль, секстинг часто призводить до негативних наслідків: розповсюдження інтимних фото в Інтернеті, погрози та вимагання грошей.

Крім того, кожна третя дитина готова піти на зустріч з другом із цифрового простору, і лише 15% батьків знають, що робити, якщо вони чи їхні діти зіткнулися з проблемами в Інтернеті. Згідно з опитуванням, в Україні 47% дітей віком до 9 років регулярно перебувають в онлайн-середовищі, а для підлітків у віці до 12 років цей показник складає 92%.

0